"Man spiser da kaniner" og de smager skønt, men her hos os spiser vi også andet "hjemmegjort" - frisk grønt fra have og natur - alt fra brændenæller til rødbeder. Der er da intet som en hjemmeavlet kylling lagt på Weberen. Men min farmor sætter også spor i vores madlavning... i de gamle sønderjyske retter og ja, vi spiser det faktisk en gang imellem

HUSK Du er meget velkommen til at skrive til mig hvis du har en kommentar eller en god ide til opskrifterne

21. december 2015

Fedtkager


Min farmor bagte ofte fedtkager, og ikke kun til jul, som vi nu gør her i huset. Opskriften her er ikke hendes, da hun bagte dem af ren fedt, og mange vil nok sige at det er "det rigtige", men jeg kan godt lide denne opskrift med halv smør og halv fedt. Det giver en kage som bevare en del af den "fedtede" udtryk, og samtidig er sprød og "chruncy".   Opskriften giver ca. 100 stk

475 g mel 
275 g sukker
150 g svinefedt
150 g smør
1,5 tsk. Hjortetaksalt
1 sp. Vanillesukker eller (kernerne af en stang)
Dejen kan deles i to og den ene røres med 1 sp. Kakao

Mel, smør og fedt smulers sammen, de øvrige ingredienser tilsættes og æltes sammen, sæt dejen i køleskabet en halv times tid. Før den rulles i tykke pølser, som skæres i passende stykker, trilles til kugler ( min mor giver dem altid et lille tryk op bunden ....så det gør jeg også 😉, så de lige bliver lidt flade)  Kagerne bages ved 160 C. ( 150 C vis du bruger varmluft) i ca 15 min.
Når kagerne er afkølet, lægges de i en kagedåse med madpapir i mellem lagene, så de de bevare form og udseende 





Ingen kommentarer: