"Man spiser da kaniner" og de smager skønt, men her hos os spiser vi også andet "hjemmegjort" - frisk grønt fra have og natur - alt fra brændenæller til rødbeder. Der er da intet som en hjemmeavlet kylling lagt på Weberen. Men min farmor sætter også spor i vores madlavning... i de gamle sønderjyske retter og ja, vi spiser det faktisk en gang imellem

HUSK Du er meget velkommen til at skrive til mig hvis du har en kommentar eller en god ide til opskrifterne

2. januar 2010

God og nem æblekage


Kage til 8 - ca. 16 stk.

4 syrlige æbler , fx Gloster (ca. 700 g)
2 æg
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
50 g smeltet smør
¾ dl mælk
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
Pynt:florsukker

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og læg dem taglagt på dejen og drys resten af kanelen over æblerne. Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid:
Ca. ½ time ved 200°.

Kilde: Karolines Køkken

Ingen kommentarer: