"Man spiser da kaniner" og de smager skønt, men her hos os spiser vi også andet "hjemmegjort" - frisk grønt fra have og natur - alt fra brændenæller til rødbeder. Der er da intet som en hjemmeavlet kylling lagt på Weberen. Men min farmor sætter også spor i vores madlavning... i de gamle sønderjyske retter og ja, vi spiser det faktisk en gang imellem

HUSK Du er meget velkommen til at skrive til mig hvis du har en kommentar eller en god ide til opskrifterne

13. december 2011

Sønderjysk rugbrødslagkage



Ingredienser:

6 æg
150 g sukker

200 g revet mørkt rugbrød uden kerner (rimeligt friskt)
2 spsk cacao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
evt. 100 g hakkede nødder

Fyld og pynt
1/2 l piskefløde
Solbærsyltetøj


Chokoladedrys


Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps.
Revet rugbrød, cacao, kartoffelmel og evt. nødder samt bagepulver blandes i.
Æggehviderne piskes stive og vendes i à 2 gange.
Rugbrødsmassen hældes i en smurt springform, ca. 20 cm i diameter og bages ved ca 180°C i ca. 45 min

Afkøles og deles til to bunde.
Pisk fløden og læg bundene sammen med flødeskum og evt. solbærsyltetøj imellem. Kom resten af fløden over og drys/pynt med chokoladestykker

Ingen kommentarer: