"Man spiser da kaniner" og de smager skønt, men her hos os spiser vi også andet "hjemmegjort" - frisk grønt fra have og natur - alt fra brændenæller til rødbeder. Der er da intet som en hjemmeavlet kylling lagt på Weberen. Men min farmor sætter også spor i vores madlavning... i de gamle sønderjyske retter og ja, vi spiser det faktisk en gang imellem

HUSK Du er meget velkommen til at skrive til mig hvis du har en kommentar eller en god ide til opskrifterne

13. februar 2010

Jane's Kringle med æbler og marcipan


Opskriften her har jeg fået at min gode kollega, og den er fantastisk

2 søde æbler i tynde både - skællede


300 g mel
100 g marg
50 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
1 dl mælk

Remonce:
150 g marg
150 g sukker
1 ½ spsk mel
2 tsk vaniliesukker
Ca 150-200 g marcipan

Margarine smeltes og mælken lunes med. Gæren smuldres i og æg, sukker, salt og mel tilsættes. Melet lidt ad gangen.
Dejen hæver 15 min
Dejen slåes ned og deles i 2 lige store klumper
De rulles ud ca 15x30 cm.
Remonce smøres midt på – ikke helt ud til kanterne
Æblerne kommes på og marcipan rives hen over
De korte sider bukkes ind og derefter de lange
Hæver på pladen 20 min.
Pensles med æg og pyntes med hakkede mandler og perlesukker
Bages ved 220° 12-15 min.

Jane: Det er ikke altid jeg får brugt al remoncen. Det kommer an på hvordan jeg lige får rullet dejen ud. Der er nemlig en halv portion mere end der står, men jeg synes der bliver lidt for lidt den oprindelige opskrift. Så vil jeg hellere smide en lille smule væk.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lyder lækker! Den vil jeg prøve at bage i weekenden :)

Anonym sagde ...

Så blev der bagt kringle - den er alle tiders.
Jeg læste forkert og kom derfor til at blande marcipanen i selve remoncen, i stedet for at rive den over æblerne.
Det blev til en heftig remonce :)
Og resultatet smagte HERLIGT.
Tak for en god opskrift.

Venlig hilsen
Fritidsbageren.