"Man spiser da kaniner" og de smager skønt, men her hos os spiser vi også andet "hjemmegjort" - frisk grønt fra have og natur - alt fra brændenæller til rødbeder. Der er da intet som en hjemmeavlet kylling lagt på Weberen. Men min farmor sætter også spor i vores madlavning... i de gamle sønderjyske retter og ja, vi spiser det faktisk en gang imellem

HUSK Du er meget velkommen til at skrive til mig hvis du har en kommentar eller en god ide til opskrifterne

1. oktober 2015

Helle's ferskenkage

Her er en drøm af en kage, især hvis du kan lide marengs, kokos og chokolade. Den kan forbedres lang tid i forvejen, "så det er jo ikk' så ring endda". 


Ingredienser 
Marengs:
8 stk  æggehvider
400 g sukker
200 g kokosmel 
100 g hakket chokolade

Fyld:
2 dåser ferskner -  ( eller 1 dåse og en god portion friske hindbær )
2 tsk vanilisukkker  
5 dl fløde 
5 dl creme fraiche 

Æggehviderne piskes meget stive, sukkeret piskes i lidt ad gange, og til sidst vendes kokosmel og chokolade i. Del dejen i to portioner, den ene kommes i et stort ildfast fad, og den anden del smøres på en bageplade med bagepapir, lidt mindre end fadet ( tegn evt rundt om bunden af fadet på bagepapiret ) 
Bages ved 150 C i ca. 1 time og afkøles  

Fersknerne skæres i små stykker, hvis du bruger hindbær drysses de med lidt sukker 
Pisk fløden, og vend creme fraiche og vanilisukkker i, og til sidst frugten. Fordel massen på bunden i fadet og læg "låget" på. 
Den kan spises med det samme, men bliver kun bedre hvis den stå og trækker i køleskabet en "halv dags tid"