"Man spiser da kaniner" og de smager skønt, men her hos os spiser vi også andet "hjemmegjort" - frisk grønt fra have og natur - alt fra brændenæller til rødbeder. Der er da intet som en hjemmeavlet kylling lagt på Weberen. Men min farmor sætter også spor i vores madlavning... i de gamle sønderjyske retter og ja, vi spiser det faktisk en gang imellem

HUSK Du er meget velkommen til at skrive til mig hvis du har en kommentar eller en god ide til opskrifterne

14. november 2010

Nem Kanel-Kage

Dej:
125 g smeltet smør eller margarine
400 g sukker
400 g hvedemel
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1/2 l kærnemælk (eller mælk+ymer)

Glasur:
50 g smeltet smør
250 g flormelis (ca.)
2 tsk. vanilie
1 spk. kakao
4 spk. varm kaffe


Margarinen/smør sneltes
Herefter blandes mel, sukker, kanel og natron sammen og fedtstoffet røres i dejen sammen med kærnemælken.

Dejen hældes i en lille bradepande, foret med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15-20 min.

Når kagen er kølet af blandes glasuren sammen, og fordeles jævnt på kagen
 Efter lidt "tørretid" er den klar til servering.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Smithefar, kunne man eventuelt være så kæk at kalde denne kage for "Nicolais Kanelkage"? Jeg har hørt, at han laver en fremragende version!